HVAC-Talk: Heating, Air & Refrigeration Discussion banner

Oświetlenie wpuszczane

89 views 3 replies 3 participants last post by  joshua_  
#1 ·
Witaj,

Chciałbym zainstalować kilka Halo 6" oświetlenia wpuszczanego. Ale mam mały problem, mam nadzieję na jakieś pomysły na rozwiązania lub sugestie. Byłem na moim strychu, badając, co muszę zrobić z elektryką do świateł. To jest część, w której się gubię, ponieważ mój sufit ma "deski drabinowe" z tynkiem (dawniej) i został pokryty płytami gipsowo-kartonowymi o grubości 1/2 cala. Daje mi to pełny 1 cal, puszka do remontu ma zatrzaski, które sięgają tylko do 5/8 cala. To stwarza problem. Więc moja sugestia..

Wytnij blok starej "deski drabinowej" z tynkowanego sufitu, pozostawiając tam płyty gipsowo-kartonowe i wytnij mój otwór 6 3/8" na puszkę i zainstaluj w ten sposób. Sprawi to, że będzie miał tylko 1/2", co mieści się w maksymalnej odległości 5/8", aby zatrzasnąć zaczepy trzymające światło na miejscu.

Więc proszę, jakieś sugestie, pomysły?

#2 ·
Przeniosłem Twój wątek na forum "AOP Residential HVAC i Refrigeration (Beenthere Zone)", ponieważ jest to jedyne forum, na którym właściciele domów mogą zadawać nie-techniczne pytania dotyczące HVAC/chłodnictwa i szukać porad.

Proszę zwrócić uwagę na tę nową lokalizację.

Save
#3 ·
[QUOTE="joshua_", post: 26953332, member: 1004361]
Cześć,

Chcę zainstalować kilka Halo 6" opraw wpuszczanych. Ale mam mały problem, mam nadzieję na jakieś pomysły na rozwiązania lub sugestie. Byłem na moim strychu, rozglądając się, co muszę zrobić z elektryką do świateł. To jest część, w której się gubię, ponieważ mój sufit ma "deski drabinowe" z tynkiem (stare czasy) i został pokryty płytami gipsowo-kartonowymi o grubości 1/2 cala. To daje mi pełny 1 cal, puszka do remontu ma zatrzaski, które sięgają tylko do 5/8 cala. To stwarza problem. Więc, moja sugestia..

Wytnij kawałek starego "deskowego" tynkowego sufitu, zostawiając tam płytę gipsowo-kartonową i wytnij moje 6 3/8" otworu na puszkę i zainstaluj w ten sposób. To sprawi, że będzie to tylko 1/2", co mieści się w granicach 5/8" maksymalnych zatrzasków, aby utrzymać światło na miejscu.

Więc proszę, jakieś sugestie, pomysły?
[/QUOTE]
Zapomnij o tych światłach i zainwestuj w LEDy

You have insufficient privileges to reply here.